De ce molecula vietii?

Compoziția echilibrată a flavonoizilor din extractul de planta de ceai negru Camellia sinensis, struguri roșii și vitaminei B-complex este preparată astfel încât să aducă organismului efecte complexe pentru diverse funcții de bază ale celulelor și țesuturilor. Se are în vedere mai ales protecția împotriva radicalilor liberi de oxigen, care apar într-o situație în care celulele intră în condiții de stres. Acest stres poate avea diverse cauze, de exemplu:

 • radiații ionizante externe dăunătoare,
 • influențe chimice sau chiar
 • dezechilibre metabolice cauzate de bolile emergente.

Pe lângă anihilarea directă a radicalilor de oxigen, molecula vieții acționează prin susținerea funcționării unei întregi serii de enzime. De asemenea menține un ciclu celular regulat pe baza informațiilor genetice și nu în ultimul rând protejează împotriva atacurilor bacteriilor și virușilor.

Un aport adecvat de flavonoide sub forma complexului Matuzalem ajută la menținerea funcționării homeostatice de bază a celulelor. Acesta e motivul pentru care suplimentul Matuzalem este patentat sub denumirea de „molecula vieții“.

 

Utilizarea regulată a moleculei vieții împreună cu alte măsuri legate de regim protejează organismul uman împotriva unei serii de boli ale civilizației moderne, dintre care fac parte:

 • bolile cardiovasculare,
 • obezitatea și diabetul,
 • bolile neurodegenerative,
 • infecțiile și
 • apariția dezvoltărilor tumorale.

De aceea denumirea de „molecula vieții“ este cea potrivită.

Compoziția suplimentului Matuzalem

Autorii unicului complex flavonoid Matuzalem au obținut aprecieri din partea Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale din Geneva. Rezultatele muncii lor în domeniul biotehnologiei au fost considerate ca fiind printre cele mai bune inovații științifice din anul 2009 ().

În complexul suplimentului alimentar Matuzalem găsim o combinație de mai multe flavonoide puternice.

În Matuzalem sunt două surse de flavonoide:

 1. Prima sursă este un extract din plante de ceai negru (Camellia sinensis). În această plantă sunt prezente îndeosebi flavonoidele numite catechine.
 2. Catechinele sunt de asemenea prezente în extractul din struguri roșii (planta Vitis vinifera). În extractele din struguri se regăsesc mai multe subtipuri de flavonoide, dintre care probabil quercetin-ul este cel mai faimos, făcând parte din familia flavonelor.

Pe lângă flavonoide în produsul Matuzalem este prezent și complexul de vitamine din seria de trei vitamine B (B2, B6, B12, ) si Vitamina C. care amplifica puterea antioxidanta si de protectie a sistemului imunitar. Efectele complexelor de flavonoide se completează foarte bine cu efectele vitaminelor din seria B și se intensifică reciproc.

Unică este proporția reciprocă și componența produsului Matuzalem, care conține câteva tipuri de flavonoizi:

 • catechine,
 • antocianidine,
 • lecoantocianidine și flavone.

Acest complex a fost preparat printr-un procedeu de extracție brevetat și este, prin urmare, cu totul unic și inimitabil.

Activitatea biologică a antioxidanților se poate măsura și obiectiviza  în diverse modalități. O metodă foarte comună este ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity), care masoară capacitatea antioxidantă a probelor biologice în eprubetă (în condiții in vitro). Valoarea este exprimată ca TE (echivalent trolox; Trolox-ul este un produs chimic similar cu vitamina E) la 100 de grame sau la un gram de material biologic.

Valoarea ORAC pentru complexul de flavonoide Matuzalem este de 1300 micromoli TE per gram. Pentru comparație redăm valorile ORAC pentru fructe comestibile, care în regnul vegetal dispun de unul dintre cele mai ridicate conținuturi de flavonoide polifenolice.

 

Fructe CAPACITATEA ANTIOXIDANTĂ ORAC
Căpșune 59
Fistic 76
Merișoare 90
Afine 95
Nuci 135
Aronia 160
Matuzalem 1000

De exemplu, afinele au o valoare ORAC de 95 micromoli TE per gram, așadar este de aproape zece ori mai mică decât la Matuzalem. Căpșunele au o capacitate antioxidantă ORAC de 59 micromoli TE per gram, mai mare de zece decât complexul Matuzalem. Fructele plantei aronia care este considerată „regina” antioxidanților au o valoare ORAC de 160 micromoli TE per gram, așadar din nou Matuzalem are o capacitate antioxidantă de câteva ori mai mare.

Comparativ cu vitamina E, care este un antioxidant foarte puternic, capacitatea complexului Matuzalem la aceeași cantitate este de zece ori mai mare.

Efectele flavonoidelor din Matuzalem

Flavonoidele, care au o bază chimică comună, dar se împart în mai multe subgrupuri, reprezintă un antioxidant natural foarte puternic sau inactivatori ai radicalilor de oxigen.

Radicalii reactivi de oxigen provin din mediul înconjurător (de exemplu radiațiile UV, transport, substanțe chimice etc.), dar sunt de asemenea și produsul unor reacții chimice din organism. În cazul în care nu sunt anihilați la timp, afectează structura celulelor. Ținta principală a acestor distrugeri este membrana celulară. Celulele își pierd capacitatea de a regla schimbul de substanțe, are loc un flux incontrolabil de diferite particule și molecule de apă și în final intervine moartea celulară.

Flavonoidele cu cel mai puternic efect antioxidant sunt catechinele (extract din ceai) și flavonele (extract din struguri roșii).

 • Efectul lor antioxidant este direct astfel încât radicalii de oxigen sunt legați direct de molecula de flavonoid și formează cu aceasta un complex stabil, dezactivându-se.
 • Flavonoidele de asemenea captează moleculele de oxid nitric care este produs în concentrații mai mari de celulele sistemului imunitar cum ar fi în cazul îngustării vaselor de sânge (ateroscleroza) și poate deteriora țesuturile înconjurătoare în urma acțiunii sale de oxidare.

În cazul în care apare o insuficiență de oxigen în țesuturi (așa numita  ischemie), ajung la locul celulei sistemului imunitar și produc efecte nedorite care în continuare afectează pereții vaselor de sânge și produc leziuni tisulare în profunzime.

 1. S-a demonstrat că flavonoidele facilitează circulația celulelor imunitare și previn efectele lor toxice în locurile cu disponibilitate redusă de oxigen.
 2. De asemenea flavonoidele au efecte anti-inflamatorii, atenuează inflamațiile care pot deteriora diferite țesuturi ale organismului uman.  Deosebit de periculoasă este inflamația pe termen lung, care a ieșit de sub controlul sistemului imunitar.
 3. Sunt studiate intens efectele antitumorale care constau în protecția împotriva radicalilor de oxigen, în controlul divizării corecte a celulelor  și pentru prevenirea proliferării celulelor tumorale în țesuturi și circulația sanguină (așa numita metastază).
 4. Nu în ultimul rând flavonoidele au efecte antibacteriene și antivirale și astfel sunt capabile să protejeze celulele  de atacul microorganismelor.

Flavonoidele sunt studiate în legătură cu următoarele afecțiuni:

 • boli cardiovasculare (de exemplu, infarct miocardic și accident vascular cerebral)
 • tulburări metabolice
 • diabet
 • obezitate
 • Boala Alzheimer
 • Boala Parkinson
 • inflamații cronice
 • infecții virale (de exemplu, virusul papilloma uman)
 • tumori maligne

Efectele vitaminelor din Matuzalem

Vitamina B2, de asemenea, numită riboflavină, este o vitamină esențială pentru organismul uman, pe care nu o poate crea și prin urmare, trebuie să fie obținută din surse externe. Surse de vitamina B2 sunt în principal produsele de origine animală (carne, lapte, ouă). Doza de vitamina B2 dintr-un comprimat Matuzalem este echivalentă cu aproximativ jumătate din doza zilnică recomandată din această vitamină.

Vitamina B2 este importantă și necesară pentru activitate inimii, ochilor și a pielii. Are o influență semnificativă asupra metabolismului glucidelor și grăsimilor. Prin flavonoide se completează îndeosebi susținerea metabolismului în prevenirea obezității și diabetului și are un efect protector asupra sistemului nervos, inimii și vaselor de sânge.

A doua vitamina este vitamina B6, denumită și piridoxină, pe care corpul uman o primește dintr-o largă varietate de alimente de origine vegetală și animală. Vitamina B6 este esențială pentru funcționarea unui număr de enzime care asigură procesele de bază necesare vieții. Din nou un comprimat de Matuzalem conține aproximativ jumătate din doza zilnică recomandată din această vitamină.

Vitamina B6 asigură o gamă largă de procese metabolice, în special în ficat, este de asemenea foarte necesară pentru funcționarea sistemului nervos. În plus, vitamina B6 este esențială pentru funcționarea normală a sistemului imunitar, în protecția împotriva infecțiilor și nu în cele din urmă contribuie la reducerea nivelului de oboseală și epuizare.

A treia vitamină din seria B-urilor vitamina B12, denumită și cobalamină. O tabletă de Matuzalem conține din nou aproximativ jumătate din doza zilnică recomandată din această vitamină. Vitamina B12 este vitamina esențială pentru formarea eritrocitelor, iar lipsa acesteia se manifestă prin anemie. Principala sursă de obținere a acestei vitamine din alimente sunt produsele de origine animală: ouă, lapte, brânză, carne și organe.

Aportul cantitativ corespunzător de vitamina B12 necesară organismului îmbunătățește memoria, susține concentrarea și reduce riscul de boli de inima.

Vitamina C, sau cum mai este cunoscuta, ca  acid ascorbic, este unul dintre cei mai siguri si mai eficienti nutrienti vitali corpului uman. Printre beneficiile sale putem  numara protejarea organismului impotriva deficientelor imunitare, a bolilor cardiovasculare, a problemelor prenatale, a bolilor de ochi, impotriva imbatranirii pielii, si chiar impotriva bolilor tumorale.. Numeroasele studii ştiinţifice efectuate de-a lungul timpului atestă beneficiile unui aport optim de vitamina C, în special în prevenirea cazurilor de cancer, în întărirea sistemului imunitar, pentru grăbirea procesului de cicatrizare a pielii, reduce riscul de cataractă şi multe alte afecţiuni specifice apărute odată cu înaintarea în vârstă.

Efecte locale asupra pielii

Complexul de flavonoide și vitamine B conținut în produsul Matuzalem este disponibil sub formă de capsule, precum și sub formă de cremă și gel pentru aplicare cutanată. În cazul folosirii capsulelor acestea sunt absorbite din intestine în circulația sanguină și se deplasează spre locul unde își exercită funcțiile de protecție.  Aplicarea gelului sau a cremei pe piele asigură un efect local protector. Flavonoidele sunt aduse în celulele straturilor superioare ale pielii, unde realizează din nou îndeosebi anihilarea radicalilor de oxigen.  

Pielea este expusă la radiații UV intense, care transformă moleculele chimice normale în radicalii de oxigen. Flavonoidele în aplicație locală pot proteja împotriva dezvoltării celulelor canceroase. Tumorile pielii, în special așa-numitul melanom malign, sunt tipuri foarte agresive de cancer care se extind rapid. De asemenea flavonoidele atenuează inflamațiile pielii.

Se cercetează intens dacă aplicarea regulată a unui strat protector de flavonoide poate încetinii îmbătrânirea pielii. Razele UV afectează în piele fibrele de colagen și elastină, pielea își pierde elasticitate și flexibilitatea urmarea fiind uscarea și crearea de riduri.

Flavonoidele de tipul catechinelor  și-au demonstrat efectele antivirale, previn multiplicarea virusurilor și a extinderii acestora în celule. S-a constatat acest fapt în mod repetat, în cazul papiloma virusului uman (HPV = human papilloma virus). Aceste virusuri pot declanșa creșteri tumorale în organele reproductive feminine (colul uterin, ovare), dar cel mai adesea cauzează verugi pe piele în jurul organelor genitale. Verugii genitali sunt transmiși de papiloma virusul uman în timpul actului sexual.

Catechinele cu structură flavonoidală pe lângă efectele împotriva virușilor au de asemenea și efecte anti-inflamatorii, iar studiile clinice indică faptul că aplicarea regulată poate duce la o reducere sau chiar la dispariția verugilor genitali.

Acțiune complexă

Nivelul actual de cunoștințe și de cercetare științifică arată în mod clar că flavonoidele și în special catechinele (extract de ceai) și flavonele (extract din struguri roșii) sunt benefice organismului uman.

Sunt printre cele mai puternice substanțe antioxidante pe care le cunoaștem.

Zeci și sute de studii experimentale și clinice indică faptul că substanțele din produsul Matuzalem au capacitatea de a: proteja inima și vasele de sânge,proteja procesele metabolice normale și au efecte protectoare asupra sistemului nervos.

În aceste organe susține funcționarea normală a celulelor și previne deteriorarea din surse externe și interne.

Flavonoidele dispun chiar de capacitatea de a supraveghea și eventual de a regla proliferarea necontrolată a celulelor care poate apărea oriunde, rezultând o creștere a tumorii.

Efectele calmante au fost observate în sistemul imunitar, ajungându-se la atenuarea inflamațiilor cronice nedorite din țesuturi.

Siguranța și tolerabilitatea

Flavonoizii sunt substanțe naturale de origine vegetală, iar pentru organismul uman sunt foarte sigure, fără efecte secundare și riscuri de leziuni tisulare.

Scopul producției lor în plante este îndeosebi cel de protecție împotriva influențelor externe, prevenirea acționării toxinelor și radicalilor de oxigen precum și reglarea funcționării normale.

Flavonoidele acționează pe principii foarte similare și în țesuturile umane, de aceea nu au nici un fel de efecte toxice adverse. S-ar putea spune că acționează homeostatic, adică încearcă să mențină în funcțiune mecanismele de reglare, de detoxifiere și de protecție și să le înlocuiască în cazul unor eventuale disfuncții. În literatura de specialitate nu sunt raportate cazuri de supradozaj atunci când se utilizează flavonoizi ca suplimente alimentare, folosirea acestora împreună cu flavonoidele naturale din alimentație este așadar sigură. De asemenea nu au fost descrise cazuri de supradozare cu flavonoide provenite din componente alimentare vegetale naturale.

Flavonoidele sunt solubile în apă și, prin urmare, riscul de acumulare în organism și nocivitatea sunt foarte mici. Sunt ușor excretate prin rinichi și nu se acumulează în organele care sunt bogate în țesutul gras, cum ar fi ficatul și sistemul nervos. La fel ca și în cazul unor vitamine solubile în apă nu există doză superioară recomandată de consum la fel cum ar fi, de exemplu, în cazul vitaminei B1 si vitaminei B2.

Dozele fiecărei componente din produsul Matuzalem sunt atent echilibrate, astfel încât să satisfacă necesitățile organismului pentru asimilarea substanțelor flavonoidice și a suplimentelor de vitamine din seria B.

Consumul regulat de flavonoide antioxidante complexe protejează țesuturile de bază și organele corpului uman împotriva radicalilor de oxigen și stabilesc o protecție pe termen lung împotriva bolilor contemporane.

Putem spune că administrarea regulată de flavonoide complexe în doze suficiente crește capacitatea de detoxifiere a organismului, care elimină mai rapid cantități mai mari de substanțe nocive din celule și țesuturi. Astfel organismul devine mai rezistent la influențele externe și interne și este capabil să-și mențină echilibrul schimbului de substanțe (metabolism). În această stare este mai mic riscul apariției bolilor civilizației, cum ar fi bolile cardiovasculare, diabetul, obezitatea sau bolile neurodegenerative.

Matuzalem este un produs natural unic care se diferentiaza de produsele antioxidante obisnuite prin eficienta si caracteristici unice specifice doar pentru Matuzalem datorate tehnologiilor avansate utilizate in procesul de fabricare, astfel vitamina C adaugata este pe post de catalizator.

Happy-family-couple-love-in-garden

 

Denumirea de Matuzalem provine de la rezultatele obtinute in studiile pe
animale. Animalele folosite in experiment au un ciclu de viata mediu de un an. Cu toate acestea animalele folosite in experiment carora li sa administrat Matuzalem chiar si la virsta de 14 luni erau intr-o stare buna de sanatate, mai mult, spre consternarea cercetatorilor foarte multe animale au ajuns la varsta de doi ani.

Unele dintre ele chiar si la varsta de doi ani erau atit de active incit extragerea lor din cusca necesita echipament de protectie.

Asadar denumirea produsului Matuzalem se datoreaza duratei de viata prelungita al animalelor, nume care provine din Biblie. Conform Vechiului Testament Matuzalem a fost omul care a trait cel mai mult cu cei de 969 ani pe care i-a trait pe pamint.

Moleculele de Matuzalem asigura un nivel ridicat de protectie celulelor organismului, cercetarile stiintifice dovedesc ca moleculele de Matuzalem protejeaza celulele chiar si de efectele degenerative. Proprietatile protective si efectul de antioxidant remarcabil al moleculelor de Matuzalem sint dovedite de masuratori si cercetari efectuate in institutii stiintifice.

S-a dovedit stiintific ca Matuzalem poate proteja ADN-ul situat in nucleul celulelor, de asemenea poate preveni deteriorarea acestuia si poate restaura starea de echilibru energetic al moleculelor celulelor.

Substanta activa Matuzalem este de 10,5 ori mai puternic decit cel mai eficient antioxidant cunoscut, vitamina E.

PROSPECT MATUZALEM

Cantitate: o cutie contine 30 capsle Matuzalem 240 mg suficient pentru o luna.

Termen de Valabilitate: inscriptionat pe ambalaj

Depozitare: Loc uscat si racoros sub 20 grade Celsius, a nu se lasa la indemina copiilor.

Calitatea produsului este certificat de: Institutul de Stat pentru Sanatate al Republicii Cehe din Praga

Certificat de calitate numarul: 17-120/077

COMPOZIȚIE

Substanțe active: mg / cps % DDD (GDA)
Vitamina C (sodiu L-ascorbat) 100.00 125
Extract de Vitis vinifera (struguri) 20.00
Extract de Matuzalem – Camellia sinensis (linguriță chineză)    1,00
Vitamina B2 (riboflavină)    0,70 50
Vitamina B6 (clorhidrat de piridoxină)    0,70 50
Vitamina B12 (cobalamina)          1,25 pg 50

ingrediente:

Aditivi: izomalt, celuloză microcristalină, stearat de magneziu

Capsule: hidroxipropilmetilceluloză, gumă Gellan

Matuzalem este un produs protejat de brevetul international EP 1999935267 referitor la denumire, tehnologie de fabricare, Molecule of Life, etc.

Dupa administrare, este recomandat sa nu consumati alimente si bauturi timp de 20 de minute.

Atentie! Produsul este destinat adultilor, nu depasiti doza zilnica recomandata!